Friday, November 10, 2006

Λικέρ ρόδι

που φτιάχνει η μητέρα μου αυτή τη στιγμή στην κουζίνα.Θέλω να δω την Περσεφόνη "κατεβαίνω σα νυφούλα που χασε το μάγκα της,το λούσο και τα φράγκα της",και να την τρατάρω ένα ποτήρι,κατακόκκινο υγρό να της βάψει τα χείλη,να τα γλύψει με τη γλώσσα της και να τραγουδήσουμε "έχε χάρη μάγκα,που σε αγαπώ"..
εξω στο δρόμο,κάποιος παίζει στο ακορντεόν τα κύματα του Δουνάβεως του Στράους.Δυνατά παυσίπονα και μυρίζω στον αέρα άνθη μηλιάς.Παραίσθηση.
Βάφω τα μάγουλά μου με ρουζ "Frankly Scarlett"...ράβω κουμπιά,δεν θα πω σε κανέναν πως δεν είναι αληθινά τα διαμάντια σου.
Κόκκινο,κατακόκκινο του ροδιού και της έμμηνου ρύσης,κόκκινο το λαικό τραγούδι που σημαίνει και είναι: Βάδισμα βαρύ και σακάκι φθαρμένο,η καύτρα του τσιγάρου μετέωρη,ένας έρωτας εφήμερος στα πεζοδρόμια,ο όμορφος Μητσάκης κάπου ψηλά να γελάει στραβά και γυναίκες χωρίς αύριο με τη μπρετέλα του σουτιέν πεσμένη,η κεντρική αγορά να ξυπνάει χαράματα και το πικρό στόμα που θα σκόρπιζε φιλιά ξεραμένα,οι πόντοι που έφυγαν από την κάλτσα μου,ο στρατώνας στο σταθμό Λαρίσης και το αχ του Καζαντζίδη,τα κέρματα στην τσέπη σου,το τελευταίο τσιγάρο πριν κάνουμε έρωτα,άνοιξ' την πόρτα για να μπω και στρώσε μου να κοιμηθώ...

5 comments:

divine mitsakos said...

γεια σου Cherry με τα ωραία σου!
(πολύ μ'αρέσει η αγάπη που έχεις για το λαϊκό τραγούδι, σε μια χώρα που οι περισσότεροι το ευτελίζουν κι άλλοι τόσοι το απεχθάνονται γιατί δεν είναι σικ και μοντέρνο...)
καλό Σαββατοκύριακο

Unknown said...

Μητσάκο,η μουσική είναι μεγάλη μου αγάπη και τα λαικά η πρώτη..ξεχνιέται η πρώτη σου αγάπη;
Καλό Σαββατοκύριακο και σε εσένα!

The Motorcycle boy said...

Κι αν δεν είναι αληθινά -γίνονται βρε συ. Τώρα είδα το avatar -σου ταιριάζει γάντι.

mmg said...

n have a sweet sleep :)

Unknown said...

αφού είναι η νεραιδούλα της αγριοκερασιάς βρε ΜΒ,δε θα μου ταίριαζε;
Mmg,with white chocolate dreams!