Monday, December 11, 2006

Όσφρηση

Χωρίς εκείνη δεν υπάρχω.Καταλαβαίνω ανθρώπους ,τους συμπαθώ,τους αντιπαθώ,τους ερωτεύομαι,τους νιώθω κοντά μου,μακριά μου,καταλαβαίνω σπίτια,χώρους,μέρη.
Φρεσκοκομμένο γρασίδι και βρεγμένο χώμα,αλατισμένα βράχια,παιδικά δέρματα,παλιοί εραστές και αρώματα με πάνε σε πατρίδες γνωστές και άγνωστες,δωμάτια,εκκλησίες,πόλεις,χώρες.Δεν χρειάζεται καν να τις δω.
Και τώρα,που την έχασα λόγω κρυώματος,είμαι μισή.Δεν απολαμβάνω καφέ,σεντόνια,κοντινούς ανθρώπους,χάος.Δακρυσμένα μάτια,βουλωμένα ιγμόρια,ένας κόμπος κάτω από τα φρύδια και ζαλάδα.Δεν είμαι εγώ.Και ας μοιάζω ίδια και απαράλλαχτη.
Αν κάνουμε έρωτα,θα κοιμάσαι με κάποια άλλη,θα δαγκώνεις κάποια άλλη,θα πιάνεις τα δάχτυλα κάποιας άλλης,και ανταπόκριση δε θα χεις.
Βοήθησέ με όμως να χτενιστώ.Βρέξε μου τους κροτάφους,πες μου ιστορίες ασήμαντες,τις ρουφάω σα σφουγγάρι.Και όταν φύγεις,μη σβήσεις το φως,άσε ένα γαλάζιο λαμπάκι,θα το φωνάζω με το όνομά σου μέχρι να έρθεις.

6 comments:

Mari-R1 said...

όπως πάντα πανέμορφο..κι εγώ δε μπορώ χωρίς τις μυρωδιές, όλες μου τις ωραίες αναμνήσεις και τους ανθρώπους τις έχω συνδέσει με κάποια από αυτές..έτσι είναι πιο έυκολο να τους επαναφέρεις στη μνήμη σου.Και η δική σου μυρωδιά είναι πολύ γλυκιά

numb said...

Αισθαντικό!!!
( και αρχίζει το άσχετο παραλήρημα:
1. τελικά η μοσχαροκεφαλή έχει αρχίσει να μου αρέσει. Μάλλον ο "Διάφανος", αν και δεν είναι η καλύτερη δουλειά του Θανάση, ωστόσο είναι εξαιρετική, σε σύγκριση με τα σκουπίδια που κατακλύζουν την ελληνική αγορά! Αν και μου την έσπασε το ότι αντιγράφει τόσο ξεδιάντροπα το artwork των radiohead!
2. μα καλά γιατί δεν λινκάρεις ούτε εσύ στο ομαδικό; Εμπάργκο;
3. Κατεβαίνω σύντομα, να τα πούμε, ε;)
Ωραίο το κείμενό σου, ως συνήθως
Φιλιά

Unknown said...

το ξέρεις,εμείς δεν κσταλαβαίνουμε πως μυρίζουμε Μαριρενάκι,και τα μωράκια τις πρώτες μέρες τους γονείς τους από τη μυρωδιά τους καταλαβαίνουν!
numb,είμαι ξεχασιάρα και αναβλητική.εννοείται πως θα τα πούμε ρε!

sorry_girl said...

To φοβερό είναι πως όλα αυτά που γράφεις έτσι όπως τα γράφεις τα μύρισα κι εγώ!
Σε ευχαριστώ μπουμπού!

Unknown said...

τι ευχαριστείς βρε κοριτσάκι;καλημέρες!

Epsilon said...

Καλημέρα κοριτσάκι, πολύ γλυκό το ποστ σου. Μου έφτιαξε την διάθεση,πολλά φιλιά!