Thursday, September 14, 2006

Φίφης live

"Μέσα Σεπτέμβρη,αμαρτωλό μου κοινό,και με την έναρξη της χειμερινής περιόδου σας καλωσορίζουμε στο καινούριο πρόγραμμα του μαγαζιού της Άθενς.
Τα κορίτσια,όλες θεές,που άμα τις κάνεις μπαλέτο,θα βγάλεις μεζονέτα σ'ένα μήνα,αλλά και τα καλογυμνασμένα αγόρια του περιοδικού,ετοιμάζουν εκπλήξεις για τη φετινή σεζόν που θα συζητηθούν από τους ανταγωνιστές μου.Παρακαλώ,εμένα αφήστε με απέξω,γιατί στο μάθημα της γυμναστικής διάβαζα απολυτίκια,ενώ ο Μαρκουλάκης,που έκανε μονόζυγο,είδες τι κατάφερε.Συνδυάζει Καμύ με νυχτερίδες και αράχνες γλυκιά μου,και αρπάζει 300.000 ευρώ,κα Πόπη Διαμαντάκου μου.
Η τηλεόραση φοράει τα καλά της και μας βομβαρδίζει με τα πρωτοεμφανιζόμενα αστέρια.Πρόσωπα αλλόκοτα,τρελές ποζισιόν,αγράμματοι παρατρεχάμενοι,και γενικά ένα συνοθύλευμα ανθρώπων που δεν θα θελες να περάσουν ούτε απ'το κατώφλι του σπιτιού σου.Αυτό είναι τηλεόραση.
Βλέπουμε παρουσιαστριες να μιλάνε σαν πούστηδες και συμπαρουσιαστές να συναγωνίζονται τον Φίφη στο θέατρο σκιων,όπου επενδύονται εκατομμύρια σε μια απέλπιδα προσπάθεια των καναλιών να υπερβούν το τίποτα.Αυτό είναι τηλεόραση.
Γιατί πρέπει να συμμετέχεις στο πανηγύρι της τηλεόρασης,πρέπει να εισαι ικανός μόνο γι αυτό που κάνει ο γείτονας σου.Οτιδήποτε ξεπερνά το μέσο όρο ακυρώνεται πάραυτα απ τους τεχνοκράτες μάνατζερ των καναλιών,που στα ντουζενια τους ερωτεύτηκαν με το "να χε χρώμα η μοναξιά,το χαρτί να ζωγραφίσω" και αναπολούν τη χαμένη νιότη όταν η κιθαρίτσα παίζει¨"τα κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε" γιατί το συγκεκριμένο κάνει και ποιότητα.
Τρέιλερ πασσέ,λεξιλόγιο μικρή Λουλού και χιούμορ Κώστα Τσάκωνα που σου κάνει το Σεφερλή να φαίνεται Γούντυ Άλλεν.Πως λοιπόν εγώ ο άμοιρος να μην αναπολώ την εποχή των πεφωτισμένων προσώπων;
Την εποχή της Μαλβίνας,που για να καταλάβεις το διαφημιστικο της εκπομπής έπρεπε να εντρυφήσεις σε ολόκληρο τον Κισλόφσκι.Αυτό ήταν τηλεόραση.
Όταν ξάφνιαζε τη μάνα μου και την έκανε να αναρωτιέται: Πώς το σκέφτεται η άτιμη;
Άνθρωποι που έγιναν δοάσημοι γιατί τρώνε με τη Μαρία Σταματέρη και άλλοι γιατί κάποια στιγμή έβαζαν υπόθετο στο σκυλάκι του Ψινάκη,ανάκατα με αγελάδες,χρυσόψαρα και κροκόδειλους,παίρνουν εκπομπές και υπόσχονται καλή τηλεόραση.Αυτό είναι τηλεόραση.
Εγώ είχα την εντύπωση ότι και η πουστιά εχει και τα όρια της,αλλά και αυτή κατάντησε σαν την πίτσα με το μέτρο.Όσο μεγαλύτερη,τόσο πιο ακριβό το σουξέ.Εγώ παραμένω στις σταθερές αξίες,δηλαδή στις δημοπρασίες της κας.Μοιραράκη και υιού,ο οποίος είναι φτυστός η μαμά στο ταμπεραμέντο,αλλά και στο Φίλιππο Καμπούρη,μ αυτό το εκρηκτικό πάνελ που σ'αναστατώνει,Κορίνα η αγριόγατα,κρυφά πάθη,Ρούμπι και Λόυνα η ωραία κληρονόμος αγαπημένες σειρές που θα με συντροφεύσυν το χειμώνα.Τον Παρτσαλάκη,το Χαλκιά και τη Ράνια Θρασκιά να τους δείτε εσείς και όλο σας το σόι....."
Άρθρο-απ' τα καλύτερα που διάβασα τελευταία,του Θάνου Αλεξανδρή.Γιατί μου έδωσε ένα γερό χαστούκι.
Και με κάνει να αναρωτιέμαι,εμένα που σήμερα ακούω το "δεν είμαι εγώ ο Γιώργος που αγαπούσες" του Μητσάκη και το Μεγάλο Ερωτικό ξανά,με σκέτο ελληνικό και τις κουρτίνες να ανεμίζουν,αν υπάρχει θέση και για μένα στο συνοθύλευμα της νεοελληνικής ζωής.
Που η αρπαγή είναι αρετή,που η παρτούζα άλλη μια στάση,που η προσβολή ένα αστείο καλόγουστο και η χυδαιότητα απλά αναμενόμενη...

2 comments:

marl(t) said...

Πόσο συμφωνώ δε λέγεται...Σήμερα το μεσημέρι άνοιξα την τηλεόραση και απελπίστηκα.Ειδικά αυτό το alter έχει καταντήσει σωστή χωματερή με τόσα σκουπίδια μαζεμένα σε κάθε ζώνη του...Είναι μακριά ακόμα ο απόλυτος πάτος, Μπαμπα-στρουμφ;

Unknown said...

μαρουλίτα-όπου να ναι ρίχνουμε άγκυρα!