Monday, August 07, 2006

Πορνογραφία είναι το υποκατάστατο της ερωτικής επικοινωνίας και σε προέκταση,το υποκατάστατο της κάθε ανθρώπινης επικοινωνίας.Το υποκατάστατο των λέξεων και των εννοιών.Το υποκατάστατο της αλήθειας.
Πορνογραφία είναι η πλαστογράφηση των λέξεων και των εννοιών.Η πλαστογράφηση της αλήθειας.Η πλαστή ταυτότητα της κάθε αλήθειας.
Πορνογραφία πραγματοποιούν τα κόμματα και οι πολιτικές παρατάξεις,οι επονομαζόμενες "προοδευτικές"που οικειοποιούνται αυθαίρετα και με θρασύτητα την κάθε αναμενόμενη ιστορική αλλαγή και μ' έντονη δολιότητα διαβρώνουν το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική,καθιστώντας έτσι το πλήθος,τη μάζα,όργανο για την κάθε καιροσκοπική και ανελέυθερη επιδίωξή τους.
Πορνογραφία είναι ο Χομεινισμός,αρρώστεια του καιρού μας,η δημιουργία ενός στρατόπεδου απελπισμένων,που αρχίζει από τις στέπες του Μπρέζνιεφ,του Τζαρουζέλσκι και του Τσαουσέσκου,περνάει από τις πνιγμένες στο αίμα και δυστυχισμένες χώρες του Καντάφι και του Χομεινί και φτάνει ως τις απελπισμένες πάμπες του Πινοσέ και του Βιντέλλα.
Πορνογραφία είναι ακόμα,η δολοφονία του αθώου βλέμματος αθώου βλέμματος χιλιάδων παιδιών της οικουμένης,ο εθισμός του κόσμου μας στο τρομαχτικό,η καλοζωισμένη αναισθησία μας στου διπλανού τον πόνο.Και όλα αυτά στο όνομα των αλλαγών και του μέλλοντος.Για να θυμάμαι πάντα τα λόγια ενός μαύρου φίλου μου στην Καλιφόρνια."'Οσοι δεν μπορούν ν' αγαπήσουν τον πλαινό τους επιδιώκουν ν'αγαπήσουνε τον κόσμο."
Αυτά έγραφε ο Μάνος Χατζιδάκις στο εσώφυλλο της "Πορνογραφίας" το 1982....

1 comment:

zero said...

Πολυ καλο το ποστ.

ζερο.