Sunday, January 27, 2008

Ωδή στην Traci Lords


Κάποτε ήσουν η ονείρωξη του κάθε εφήβου,εκεί,γύρω ση δεκαετία του ογδόντα.
Τα ασχημάτιστα σχεδόν στήθη σου έκαναν τους άντρες να αναστενάζουν,η παιδική σου έκφραση κοσμούσε τα εξώφυλλα των X-rated περιοδικών ντυμένη με δαντελένια εσώρουχα και τζην σορτς,οι ρώγες σου να ξεπροβάλλουν κάτω από κοντά μπλουζάκια,τα μαλλιά σου φουσκωμένα από τη λακ και το κραγιόν σου πασαλειμμένο,σαν ενός κοριτσιού που παίζει με τα καλλυντικά της μαμάς του.
Έγινες διάσημη.Έγινες πλούσια.Οι οργασμοί σου άφησαν κάτι σαν εποχή.Γαλούχησαν γενιές άχαρων αγοριών,υποσχόμενη νύχτες σε ιδρωμένα σεντόνια λεκιασμένα με σπέρμα.
Και ήσουν 16 χρονών.
Αναρωτιέμαι αν ήξερες πως ακριβώς γίνονται τα παιδιά όταν γδυνόσουν για την κάμερα,όταν έσκυβες στα τέσσερα.
Και έγινες σκάνδαλο.Το FBI κατέσχεσε τις ταινίες σου,ήσουν ανήλικη,κανένας δεν φανταζόταν,κανείς δεν ήξερε,και ή ερώτηση στα χείλη όλων."Δεκάξι χρονών;Και γαμιόταν έτσι;"
Είπες πως σε έσωσαν από τη βιομηχανία,από μια μίζερη ζωή.Ίσως και να σε πίστεψαν.Ίσως και να ήταν αλήθεια.
Οι ταινίες σου αποσύρθηκαν.Αποσσύρθηκες και εσύ,μετά προσπάθησες να γίνεις τραγουδίστρια,έκανες κακές B-movies,έγραψες την αυτοβιογραφία σου.
Και οι έφηβοι ακόμα αναστενάζουν βλέποντας παλιες φωτογραφίες σου,χαζεύουν τις φουσκωμένες ρώγες σου.
Είσαι ακόμα όμορφη,κάπου σε είδα,σαν Βερόνικα Λέηκ φτηνού αστυνομικού μυθιστορήματος,και μέσα σε αυτή την εποχή,στον οχετό των σχέσεων και της τηλεόρασης,των χρημάτων και της ηδονοβλεψίας,μοιάζεις απίστευτα καθαρή.
Με το παιδικό σου βλέμμα,τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια και τα χείλη σου,μια μετανοημένη κραυγή μιας αθωότητας που πέρασε,οι γυμνές σου φωτογραφίες να περιφέρονται άσκοπα στο χωροχρόνο.

5 comments:

akrat said...

δεν την θυμάμαι την εν λόγω κυρία αλλά δώσατέ της παρακαλώ τας θερμάς ευχάς μου και να είναι πάντοτε παρούσα στα μαγικά ανδρικά όνειρα των αγοριών... γιατί υπάρχουν και κάτι εφιάλτες.... μπρρρ

akrat said...

η τύχη με έφερε στα μέρη σας
δεν σας ξέρω
αλλά διέγνωσα κάτι που λατρεύω
τι?
αδιάκριτη....
δεν τα λέμε όλα...
θα σας παρακολουθώ

violila said...

oute ego hxera to madam

violila said...

alla molis eisixthi sto blog emfanisthike antras vlepo

Unknown said...

θα τις δώσω akrat.Η τύχη μας φέρνει όντως σε παράξενα μονοπάτια.
είδες violila?